Notícies 2014

feb 4, 2013

EL PERIODISME ESPORTIU EN EL PANATHLON SABADELLAleix Parisé de RAC 1 i Carles Escolan de Ràdio Marca, van ser els convidats del mes de febrer, per part del Panathlon Club Sabadell.

Categoria: 2012

Els dos joves periodistes, de 30 i 33 anys respectivament, que van néixer a Sabadell van parlar sobre el periodisme radiofònic i en particular de futbol. Abans de fer salt a les emissores de Barcelona, van treballar a Ràdio Sabadell i com de tants altres van ser guiats en els seus començaments pel  Xavi Andreu.

“Tot i que jo cobreixo la informació que genera l’Espanyol, haig de dir que el Barça és un monstre que ho devora tot”, va començar dient Parisé que porta quatre anys a RAC 1 i que va estar present i va informar dels JJ.OO. de Londres,  l’estiu passat

Carles Escolan, llicenciat per periodisme per la Universitat de Vic, a l’igual que Parisé i abans d’arribar a Ràdio Marca, es va ocupar de l’esport local, fos handbol, bàsquet o tennis a través de Ràdio Sabadell. “Vaig entrar a Ràdio Marca fa un any i mig i just quan se m’estaven acabant les pràctiques a l’emissora sabadellenca; Ràdio Marca em va fer un contracte i en un parell de dies ja estava a Santander, per seguir un Barça- Racing“. D’aquesta manera, el sabadellenc s’incorporava al seguiment del F.C. Barcelona.

Els dos estan d’acord que el personatge que interpreta Mourinho ha acabat per menjar-se’l i que té el 90% de la premsa madrilenya en contra seva. Per Escolan, Pep Guardiola és un sectari, ja que només admet una sola pregunta per mitjà en cada roda de premsa.

La professió de periodista es troba en una situació delicada, degut a que en els nous mitjans de comunicació, a més de periodistes hi ha opinadors, tertulians, etc. Tenim com a prova que en els darrers 4 anys, 8.200 periodistes han perdut la feina.