Notícies 2014

mar 4, 2013

IVAN TIBAU I LA SITUACIÓ ECONÓMICA DE L´ESPORT“LA SITUACIÓ ECONÓMICA DE L´ESPORT ÉS DELICADA, PERÒ LA REMUNTAREM”.

Ivan Tibau, Secretari General de l´Esport de la Generalitat de Catalunya, va ser el convidat del Panathlon Club Sabadell. Acompanyat pel soci de l’entitat i Director de Comunicacions i de Relacions Externes de la Secretaria General; el sabadellenc Xavi Andreu; el màxim responsable de l’esport català, va fer una detallada i clara radiografia del moment en el qual es troba l’activitat esportiva en el nostre país.

Categoria: 2013

“No podem negar que ens trobem en una situació d’ofegament econòmic a tots nivells, i l’esport com no podia ser d’una altra manera també ho pateix. Devem els ajuts i subvencions a clubs i federacions des del juny de l’any passat i encara no disposem del pressupost per enguany. La falta de la voluntat d’entendre’ns, per part del govern espanyol, fa que no rebem diners i si els rebem, aquests venen en compte gotes. Per tant s’imposa un canvi de model i d’escenari”. Així de rotund i contundent es manifestava, Ivan Tibau, diverses vegades campió del món d’hoquei sobre patins amb la selecció espanyola i també amb la catalana, aquesta última, en el mundial B del 2004 a Macau.

UN FUTUR INDEPENDENT.

Pel Secretari General de l´Esport, el futur passa pel dret a decidir i per la  independència de Catalunya. “Tenim 21 federacions catalanes reconegudes internacionalment, ja que les federacions són ens privats, però sempre topem amb la legislació vigent que acaba per imposar a la Federació Espanyola per sobre nostre. No tinc cap dubte que la independència de Catalunya beneficiaria el nostre esport, tant a nivell d’esportistes, com de clubs i de les 70 federacions esportives que té Catalunya. Aquest enfrontament Espanya–Catalunya ens porta a la no aprovació per part del PP de la llei de Patrocini i Mecenatge, que tan bé aniria per les desgravacions fiscals i que seria una vàlvula d’oxigen per l’esport”.

Per Ivan Tibau, tot i la problemàtica que és viu en l’apartat econòmic, confia en els bons resultats esportius de l’esport català i en la capacitat del seus dirigents per remuntar  en un termini el més curt possible la situació.

“En un futur immediat, el nostre pla estratègic dels esports d’hivern, ha de potenciar la pràctica d’aquests en el Pirineu català i tornar a posar Catalunya en el mapa mundial, com ho van ser els JJ.OO. del 92. Independentment del que passi amb la candidatura olímpica Madrid 2020; a decidir el proper 7 de setembre; tenim la voluntat de seguir endavant amb el nostre pla. Si a més la candidatura Barcelona-Pirineu 2022, pels JJ.OO d’hivern surt endavant, això en seria la culminació”.

Preguntat pel paper de l´UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), en un cas de la independència de Catalunya, el Secretari General de l´Esport de la Generalitat de Catalunya va ser molt clar.”Seria el nostre Comitè Olímpic  Català".