Notícies 2014

abr 4, 2013

EL KORFBAL I EL SEU RECONEIXAMENT INTERNACIONAL“Esport que consisteix en fer passar una pilota per una cistella, subjecte a un pal sense taulell”. Així ho va definir Francesc Serra, Vicepresident de la Federació Catalana de Korfbal, reconeguda de ple dret des del 2005 per la Federació Internacional de Korfbal (IKF).

Categoria: 2013
Serra, amb Laura Fernández i Jordi Figuerola com a secretaria i secretari tècnic del Club Korfbal Sabadell, respectivament, varen ser els convidats del Panathlon Club Sabadell, amb l’objecte de donar a conèixer més abastament aquest esport inventat al nord d’Europa i popularitzat a Holanda i Bèlgica, on se li va donar el nom: del neerlandès Korf (cistella) i Ball (pilota).

“El principal atractiu del korfbal resideix –en paraules de Serra- en la composició de l’equip, ja que és mixt; amb quatre homes i quatre dones. Hi han dues parts de 30 minuts cada una i cada cistella val un punt. No hi ha contacte físic i tampoc es pot botar la pilota. Això comporta molta mobilitat i el fa molt apte per practicar-lo en escoles i instituts”.

Catalunya té 66 equips i 626 jugadors, d’acord amb la temporada 2011-2012 amb el CK Vallparadís en la Lliga, i el CE Vilanova i la Geltrú en la Copa com a campions absoluts.

“Per davant nostre -resumeix Serra- i a nivell internacional i tenim Holanda, Bèlgica, Xina(Taipei) i Anglaterra. També cal destacar el bon nivell de Portugal i el de la República Txeca“.

El KORFBAL A SABADELL

Tot i el domini dels clubs terrassencs en aquest esport, amb alguna “contestació” com el cas del Vilanova i la Geltrú, a la nostra ciutat existeix el Club Korfbal Sabadell, “juguem al Pavelló de Sol i Padrís, abans ho fèiem al Pavelló Sud, ens comenta Laura Fernández, que també ens recorda que el club sabadellenc és va fundar el 2008.

“La temporada va d’octubre a maig i prenem part en les competicions de la Federació Catalana, tant de categoria absoluta com de júniors; en lligues de promoció i fem trobades amb el Consell Escolar i també amb el programa de Korfbal Kids”, resumeixen Laura Fernández i Jordi Figuerola.

De moment, al no haver-hi Federació Espanyola d’aquest esport, la Catalana està reconeguda per la Federació Internacional. Quan aquella hi sigui ...