Notícies 2014

mai 6, 2013

L’HÍPICA EN EL PANATHLON SABADELL“En l’esport de l’hípica el cavall és l’atleta i el genet l’entrenador”. D’aquesta manera començava Joaquín Calvo Jaques, President d’Honor del Reial Club de Polo de Barcelona i President del Concurs Internacional de Salts, la seva detallada i apassionada dissertació sobre el món del cavall i els esports que n’és protagonista.

Categoria: 2013

L´ ex-candidat a la presidència de la Federació Espanyola i genet en actiu, va destacar l’evolució de la raça equina des de la seva aparició fa uns 60 milions d’anys –molt abans que l’home- fins el moment actual. “Ho podem concretar en tres tipus de races, en quan a cavalls de sang calenta, que són el de raça àrab, l’espanyola i la normanda; encreuaments posteriors han donat els “pura sang”; un experiment britànic.

A nivell internacional destaquen quatre competicions, els Jocs Olímpics, els Campionats del Món i d’Europa i el Circuit del CSIO; és a dir el Concurs Internacional de Salts Oficial.

“Pel Club de Polo és un honor i també un reconeixement a la feina ben feta durant anys, que aquest Circuit CSIO, -per entendre’ns és com la Champions League nostra- finalitzi a Barcelona amb la vuitena i última  competició la darrera setmana del proper setembre. Només els premis ja pugen dos milions d’euros i el pressupost supera el 4 milions”.

El Reial Club de Polo de Barcelona va ser fundat l’any 1897. S’hi poden practicar cinc esports: hípica, hoquei, pàdel, polo i tennis. Té 10.300 socis i un pressupost de 20 milions d’euros. Si parlem només dels cavalls, podem dir que som com un hotel de cinc estrelles i tenim quadres per 240 equins, els quals dutxem amb aigua calenta, tenen una alimentació natural i especifica per ells i amb uns cuidadors excel·lents, els quals s’ocupen de tot”, manifesta el Sr. Calvo, directiu i genet especialista en salts i tot un enamorat d’aquest esport. Com a cloenda es va referir a les llicències: més d’un milió a Alemanya, per unes 26.000 a Espanya, sense comptar Andalusia.

Dels JJ.OO i comptant les tres especialitats que es disputen: concurs complet, doma i salt d’obstacles, la hípica espanyola ha obtingut  5 medalles en tota la seva història i va destacar la gran figura de Paco Goyoaga, pels seus èxits en els campionats del Món i d’Europa.

En referència el joc del polo, va comentar que va néixer a l´ Iran per passar a la Índia el 1854. Una especialitat de l’hípica en la qual hi juguen quatre genets amb quatre cavalls amb l’objecte de posar una pilota dins d’una porteria de 7,50 metres.