Notícies 2014

feb 3, 2014

EL BADMINTON DE LA MA DE RAFAEL LUCAS VICE-PRESIDENT DE LA F.C.B.


EL PANATHLON SABADELL AMB EL BÀDMINTON
Categoria: 2014

Rafael Lucas, director tècnic i vicepresident de la Federació Catalana de Bàdminton va exposar als socis del Panathlon sabadellenc, algunes de les particularitats d’aquest esport que ja va ser olímpic a Barcelona 92.

“El Bàdminton va nàixer a la Bàdminton House, propietat del Duc de Belfort, l’any 1874. Es juga amb un volant amb plomes el qual es colpeja amb una raqueta. El terreny de joc, és un rectangle de 13,40 m. de llarg per 6,10 m. d’ample, dividit per una xarxa situada a 1,55 m. del terra. A Catalunya hi va arribar els anys 70, per dues vies: Barcelona i la Seu d’Urgell, essent Granollers la seu de la Federació i el punt fort d’aquest esport al nostre país.

Les primeres potències mundials són els països del SudEst Asiàtic i a nivell d’Europa sobresurten Dinamarca i França en un esport que té les modalitats d’individuals, dobles i mixts i guanya el millor a tres sets. Cada set es juga fins a 21 amb diferència de 2, però fins el màxim de 30.“Sabadell –va recordar Rafael Lucas- va estar a punt de ser seu olímpica el 1992, però la falta d’alçada –és necessiten 12 m.– del Pavelló de Sol i Padrís ho va impedir.”