Notícies 2014

mar 3, 2014

EL DAKAR 2014 AMB JOAN BARREDA I PEP SAGALÉS


 
JOAN  BARREDA “HA ESTAT UN DAKAR MOLT EXTREM “

Categoria: 2014

Joan Barreda, (Castelló, 1983) va ser el convidat del Panathlon Club Sabadell. El va acompanyar Joan Sagalés, periodista esportiu i especialista en motociclisme i col·laborador de la revista Solomoto. El ralli-raid DAKAR, com el va batejar el seu creador, el francès Thierry Sabine, el 1978, va ser el motiu principal de la xerrada. Tot i això, Barreda presenta un historial que va molt més enllà de la prova, que un dia transitava de Paris fins l’africana Dakar. Victòries en la Baja España Aragon, en el Ralli dels Faraons i del Marroc, Campionats d’Espanya són un bell exemple de la qualitat de Joan Barreda.

El pilot de Castelló va debutar en el Dakar el 2011, l’any següent ja va guanyar una etapa. A l’edició del 2013 ho fa en quatre i el 2014 en guanya cinc i acaba el setè de la classificació general.

“Aquesta darrera vegada ha estat un ralli d’una duresa extrema, ja que a la meitat de la cursa ja havien abandonat el 50 % dels motoristes. Estem 12 hores sobre la moto i a vegades arribem a 180 km. hora. La clau per seguir és recuperar bé, descansar i preparar l’etapa del dia següent amb el “road-book”. Corre sobre una Honda CFR 450 Rally i com a pilot oficial.

Joan Barreda, en paraules de Sagalés, és un futur guanyador del Dakar i està en la línea d’un Marc Coma o Cyril Despres.