Notícies 2014

nov 5, 2012

ÒSCAR TRIGO PROTAGONISTA BÀSQUET PARALÍMPICEl seleccionador i entrenador espanyol, el sabadellenc Òscar Trigo, va desgranar les particularitats del bàsquet per a discapacitats físics a la reunió de novembre.

Categoria: 2012

El professor d’Educació Física a diferents escoles de Sabadell, que va ser seleccionador català i també va estar 8 anys com a entrenador a la secció del FC Barcelona, va deixar clar que un aspecte important és el de la integració dels esportistes paralímpics en el sí d’un club, en aquest cas de bàsquet, ja que l’objectiu principal es el de normalitzar l’esport adaptat. Per ells l’esport adaptat és simplement esport.

De cara al Jocs Paralímpics de Londres, van tenir 80 dies per a preparar-los, van fer vàries concentracions, van tenir ajuts diversos, en canvi ara de cara al proper Campionat d’Europa no hi ha pressupost i probablement els jugadors seran convocats sols uns dies abans. Als Jocs de Londres van obtenir el Diploma Olímpic.

Les diferències del bàsquet adaptat està centrada en que es juga en cadira de rodes, que normalment és propietat dels jugadors i que tenen unes mides màximes que abans de competir es controlen i si les superen queden excloses. Juguen a la mateixa pista, les cistelles estan a la mateixa alçada i els punts poden igualment d’un, dos i tres punts amb les mateixes distàncies. Al no haver-hi lliga femenina, les noies juguen juntament amb els nois.

Actualment, l’Òscar Trigo també està immers en la creació i consolidació de l’equip de bàsquet paralímpic de C.E. Sant Nicolau, club que els ha acollit molt bé i els tracta com un equip més de tota la seva organització. Han creat un equip de formació amb 13 nois (3 de Sabadell) i practicaran el bàsquet inclusiu, o sigui partits barrejant discapacitats i no discapacitats. Tots els components de l’equip s’ho han agafat amb molta il·lusió i entrenen amb una actitud i esperit de sacrifici que moltes vegades supera la d’altres basquetbolistes.