Notícies 2014

gen 7, 2013

FRED VERGNOUX i EL MUNDIAL DE BARCELONA


MOTIVACIÓ EXTRA PELS NOSTRES NEDADORS.
Categoria: 2013

Frédéric Vergnoux –nascut a Valence (França), fa 39 anys- i la seva esposa, la bielorussa i campiona del món dels 200 m. lliures en els Campionats de Barcelona 2003, Alena Popchanka van ser els primers convidats de l’any del Panathlon Club Sabadell.

 

Vergnoux, considerat per la Federació Espanyola de Natació com el millor entrenador de l’any 2012, com abans ho va ser per dues vegades de la Gran Bretanya, es va referir el proper Mundial de Barcelona 2013, dient que: “A set mesos vista cal individualitzar la preparació d’acord amb l’edat i la distància a nedar, tot i no ser tant important com uns JJ.OO. el fet de nedar a casa fa que les pors i la pressió s’apoderin del nedador”.

Fred Vergnoux, amb experiències en el món de l’entrenament a Gran Bretanya, Sud-àfrica, França, USA,.... pertany al CNS des del 2010, i és rotund quan manifesta: ”La natació, és passió, és una manera de viure; no té res a veure una vida d’un noi o noia de 15 anys, amb el qui vol arribar a l’elit -treball, compromís i disciplina-, aquest és el camí.”

El tècnic francès porta els seus nedadors a fer dues sessions diàries d’entrenament, sigui en el gimnàs o bé en l’aigua.

Alena Popchanka -tres vegades olímpica; dues per Bielorússia i l’altra per França- s’ocupa al CNS de la base. ”D’un grup de 20, un, potser dos, poden arribar a l’alt nivell”. Tots dos estan d’acord en el no saber perquè de cop apareix una generació en que tots són bons, com és el cas de les noies de C. N. Sabadell, -nascudes el 1994-, del qual n’hi han sis de gran qualitat.

MIREIA BELMONTE I LES MEDALLES:

Per Fred Vergnoux hi ha qui accepta guanyar medalles, com un fet natural i hi ha qui li costa més, com potser el cas de la doble medallista olímpica, Mireia Belmonte. “Tot i que dic que una setmana sense entrenar, és un mes perdut d’entrenament, Mireia té classe i determinació per recuperar l’alt nivell en aquests set mesos que falten pel Mundial de Barcelona”.

El màxim responsable de la natació sabadellenca, reafirma que “ El Club Natació Sabadell té de les millors instal·lacions d’Europa a disposició dels nedadors de competició, a l’igual que Sierra Nevada les té pels entrenaments en altitud.